Sport/Voetbal
29494838
Voetbal

FC Utrecht heeft beet met Dalmau

Adrian Dalmau

Adrian Dalmau

FC Utrecht heeft Adrián Dalmau overgenomen van Heracles Almelo.

Adrian Dalmau

Adrian Dalmau

De club uit de Domstad heeft zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Dalmau komt over van Heracles, waar hij zich afgelopen seizoen ontpopte tot ware goalgetter. Dalmau kwam in zijn eerste jaar in de Eredivisie 31 keer in actie en scoorde negentien doelpunten. Hij leverde tevens vijf assists af.

„Adrián is een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal”, vindt technisch directeur van Utrecht, Jordy Zuidam. „Hij is een complete spits en ondanks dat er veel interesse in hem was heeft hij voor ons gekozen.”

Dalmau sluit zo spoedig mogelijk aan bij de groep, die momenteel op trainingskamp is in het Duitse Harsewinkel.

Maccabi Tel Aviv

De club uit Almelo hield overigens al langer rekening met een vertrek van zijn Spaanse topscorer. Maccabi Tel Aviv had zich gemeld en wilde Dalmau voor 1 miljoen euro overnemen. Heracles legde het bod echter naast zich neer en dat stuitte de Spanjaard, die graag een transfer wilde maken, tegen de borst.

„Het is algemeen bekend dat de samenwerking tussen Adrián (Dalmau, red.) en Heracles Almelo de laatste weken niet verliep zoals we graag zien. Toch moeten we niet vergeten dat hij het afgelopen seizoen belangrijk is geweest voor ons. Knap, omdat hij daarvoor nog op het derde niveau van Spanje speelde (bij Villareal B, red.). We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, over Dalmau en zijn overstap maar de Domstad.

Dessers

Heracles hield vervolgens ernstig rekening met een vertrek van de Spanjaard. De club uit Almelo sloeg toe en haalde als vervanger Cyriel Dessers binnen. De Belg komt over van FC Utrecht en bewandeld dus omgekeerde weg.

Dessers kon bij FC Utrecht geen vaste basisplaats veroveren en zoekt zijn heil nu in Almelo.

Veel interesse

FC Utrecht was niet de enige kaper op de kust. Er werd vanuit allerlei hoeken getrokken aan Dalmau. In zijn vaderland Spanje werd hij met Granada en Leganes in verband gebracht. Brescia uit Italië had ook interesse in de diensten van de Spanjaard.

Heerenveen had zich tevens in Almelo gemeld voor Dalmau, maar de topscorer van Heracles had de Friese club al laten weten niet naar Heerenveen te willen verkassen.