Sport/Wielrennen
295172
Wielrennen

Tour dreunt na bij Groenewegen en Kittel

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

Peter Sagan profiteert in de BinckBank Tour momenteel volop van het feit dat hij in de eerste week al de Tour de France moest verlaten. Dylan Groenewegen en Marcel Kittel hebben het een stuk zwaarder dan de Slowaakse wereldkampioen, die woensdag voor de tweede keer zegevierde.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

"De teleurstelling valt mee. Ik merk dat ik wat snelheid mis na de Tour de France en het was hier behoorlijk hectisch”, stelde Groenewegen na afloop van de derde etappe, die finishte in het Belgische Ardooie.

"Dat is niet meer dan normaal na zo’n zware ronde. Het is afwachten of dat de komende dagen nog gaat verbeteren. Andere sprinters als André Greipel en Kittel lijken er ook last van te hebben, dus ik ben niet de enige. Ik kom natuurlijk om te winnen, maar als dat niet gaat, dan moet ik daar genoegen mee nemen."

De spurter van LottoNL-Jumbo won op de Champs-Elysees na een lange spurt, maar woensdag kon hij simpelweg niet de zelfde tactiek hanteren. "Ik kreeg op 300 meter wat ruimte, maar dat vond ik wat te vroeg. Ik kon me daarna niet meer in de strijd om de zege mengen. Meer dan een vierde plaats zat er niet in. Ik voelde me wel beter dan in de eerste rit en dat biedt perspectieven. Ik heb nog één kans in deze ronde."

Kittel, die in de Tour vijf ritten won, stelde na afloop dat hij het vooral mentaal zwaar heeft. "Ik moet toegeven: het is lastig om de knop om te zetten en hier - twee weken na de Tour - weer snel te sprinten. Maar ik ben geloof ik niet de enige met dat probleem."