Sport/Tennis
295229
Tennis

Haase stoomt door in Montreal

Robin Haase

Robin Haase

MONTREAL - Robin Haase heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi in Montreal. De Nederlandse tennisser rekende woensdag in de tweede ronde in twee sets af met de Amerikaan Ernesto Escobedo: 6-4 6-1.

Robin Haase

Robin Haase

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi in Montreal. De Nederlandse tennisser rekende woensdag in de tweede ronde in twee sets af met de Amerikaan Ernesto Escobedo: 6-4 6-1.

Haase begon op baan vijf in de Canadese stad, voor nagenoeg lege tribunes, vrij stroef. De dertigjarige Hagenaar werd direct gebroken en kwam met 2-0 achter. Haase sloeg direct terug en plaatste bij een voorsprong van 5-4 nog eens een break: 6-4. In de tweede set verloor Escobedo, de nummer 85 van de wereld, direct weer zijn opslag. Haase, de mondiale nummer 52, kwam daarna niet meer in de problemen en trok de partij rap naar zich toe en verspeelde slechts één game.

Escobedo was als zogenoemde lucky loser tot het hoofdtoernooi toegelaten. De 21-jarige tennisser werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar mocht vanwege een blessure bij de Tsjech Tomas Berdych alsnog meedoen in het hoofdtoernooi. Daarin won Escobedo in de eerste ronde van de Georgiër Nikiloz Basilasjvili. Het was de eerste ontmoeting tussen Haase en Escobedo.

In de derde ronde stuit Haase, die maandag was begonnen met een overwinning in twee sets op de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas, op Grigor Dimitrov. De als zevende geplaatste Bulgaar rekende woensdag af met de Duitser Mischa Zverev: 6-3 3-6 6-3.