Sport/Darts
2952886
Darts

Nederlander verslaat Duits talent op WK darts

Van Gerwen in sneltreinvaart naar vierde ronde

Michael van Gerwen verslaat Max Hopp.

Michael van Gerwen verslaat Max Hopp.

Michael van Gerwen heeft zaterdag zonder zich overmatig in te hoeven spannen de vierde ronde van het WK darts bereikt.

Michael van Gerwen verslaat Max Hopp.

Michael van Gerwen verslaat Max Hopp.

De Nederlandse nummer één van de wereld rekende in Alexandra Palace met 4-1 af met de Duitser Max Hopp, die op de wereldranglijst de 32e plaats bezet.

Max Hopp versloeg in de tweede ronde Danny Noppert.

Max Hopp versloeg in de tweede ronde Danny Noppert.

Mighty Mike begon fenomenaal aan de partij. Hij had slechts 40 worpen nodig om de eerste set met 3-0 te winnen: twee 13-darter en een beurt van 14 worpen. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 112.7 en kwam tot een percentage van zestig procent op zijn dubbels.

In het vervolg kwam de Vlijmenaar niet meer aan die cijfers en hij liet de 22-jarige Duitser mede dankzij elf gemiste dubbels op een rij nog terugkomen tot 3-1, maar daarna was hij er klaar mee en trok hij de partij gedecideerd naar zich toe.

In de vierde ronde speelt de tweevoudig wereldkampioen tegen de winnaar van de partij tussen Adrian Lewis en Darius Labanauskas. De Litouwer schakelde eerder deze week Raymond van Barneveld uit.

Eerder op de avond werd Jermaine Wattimena uitgeschakeld door Gary Anderson, naast Van Gerwen een van de weinige overgebleven favorieten voor de WK-titel. De Schot had het erg lastig met de Nederlander, maar won uiteindelijk met 4-3.

Bekijk hier het volledige programma en de uitslagen van het WK darts.