Sport/Darts
2953070
Darts

Wattimena: ’Ik zei het van tevoren, hè?’

Jermaine Wattimena baalt van een gemiste kans

Jermaine Wattimena baalt van een gemiste kans

ALEXANDRA PALACE - Jermaine Wattimena was zaterdagavond één pijl verwijderd van een regelrechte sensatie bij de WK darts. Hij miste echter de bullseye en liet Gary Anderson in leven. „Ik zei het van tevoren hè, dat ik het hem moeilijk zou maken.”

Jermaine Wattimena baalt van een gemiste kans

Jermaine Wattimena baalt van een gemiste kans

De Nederlandse darter gooide bijna 170 uit, slechts het missen van de bull weerhield hem daar van. „Dat scheelde niet veel, dat was de kans. Ik was daarvoor al twee keer op weg naar een goede finish, maar hij gooit het dan met één pijl uit. Dat is toch wel de klasse van de toppers van de wereld”, zegt hij tegen RTL 7.

Hij vervolgt: „Ik was echt aan het vechten. Ik dacht niet van: ’je speelt tegen Anderson, maar gewoon tegen een andere darter’. Je moet gewoon vechten.”

Wattimena werd een klein beetje nerveus. „Ik heb gewoon goed gespeeld. Je gaat toch nu met een goed gevoel naar het nieuwe seizoen toe. Ik denk dat ik de mensen heb laten zien wat ik in me heb. Daar heb ik ook hard voor getraind. Ik heb de mensen voor de buis wel laten zien dat ik talent heb.”

Anderson vond dat er voor zijn voorsprong van 3-1 in sets, niets aan de hand was. „Daarna maakte ik er een puinhoop van. Misschien heeft hij me gespaard vanwege mijn verjaardag. Maar we zijn door, we zijn door. En ik zal nooit opgeven. We gaan dus wel zien wat er verder staat te gebeuren dit toernooi”, aldus de Flying Scotsman.