Sport/Wielrennen
2953966
Wielrennen

Modderpoel ligt Van der Poel

Mathieu van Der Poel

Mathieu van Der Poel

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn dominantie weer eens onderstreept met een superieure zege in de wereldbekercross van Namen.

Mathieu van Der Poel

Mathieu van Der Poel

De Europees kampioen was onnavolgbaar op het glibberige modderparcours in de Waalse stad. Hij boekte zijn zeventiende overwinning van dit seizoen en zijn vierde in de wereldbeker. Van der Poel had zaterdag ook al de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen.

De Nederlander liet in het begin van de wedstrijd Laurens Sweeck en Toon Aerts even uitrazen, maar in de tweede van de negen af te leggen ronden was zijn geduld al op.

Met een vloeiende beweging passeerde hij Aerts in de blubber en nam resoluut de leiding. Ronde voor ronde nam hij verder afstand van de concurrentie. De Belg Wout van Aert eindigde op grote achterstand als tweede.

Van der Poel was na afloop trots op zijn prestatie. „Het is leuk om op zo’n zwaar parcours ook eens het goede gevoel te hebben. Het was eerder een paar keer misgelopen onder zware omstandigheden, maar hier heb ik een mooie voorsprong bij elkaar gefietst”, zei de besmeurde winnaar. „Je krijgt ook moraal als het technisch goed gaat, hoewel het schuine stuk deze keer iets makkelijker was dan voorgaande jaren.”