Sport/Wielrennen
2955532
Wielrennen

Ploegmaat Ten Dam laat contract ontbinden

Stefan Denifl

Stefan Denifl

POLKOWICE - De Oostenrijkse wielrenner Stefan Denifl ziet af van zijn contract bij CCC Team.

Stefan Denifl

Stefan Denifl

Hij zou vanaf 1 januari deel uitmaken van de nieuwe equipe die de voortzetting is van BMC, maar om persoonlijke redenen laat de 31-jarige Denifl het contract ontbinden.

CCC Team heeft de wens van de renner gerespecteerd. Verdere uitleg kwam er niet omwille van de privacy van de renner, aldus de ploeg in een korte verklaring. Denifl reed de voorbije twee jaar voor Aqua Blue Sport, dat niet meer bestaat. Hij kende vooral in 2017 een sterk seizoen met de eindzege in de Ronde van Oostenrijk en een etappezege in de Ronde van Spanje.

De ploeg maakte vrijwel direct de vervanger van Denifl bekend. Dat is Riccardo Zoidl, ook een Oostenrijker, en voormalig nationaal kampioen op de weg en tijdrijden. Hij reed de afgelopen twee jaar in een continentale ploeg, maar daarvoor reed hij rond in het shirt van Trek. „Een mooier kerstgeschenk kan ik mij niet wensen.”

CCC komt in 2019 uit in de WorldTour. De Belg Greg Van Avermaet is een van de bekendste renners. Ook Laurens ten Dam rijdt volgend jaar in dienst van de ploeg die een Poolse licentie heeft.