Sport/Autosport
2956708
Autosport

Ricciardo over Verstappen: ’Statistieken geven vertekend beeld’

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

De statistieken spreken boekdelen, maar Daniel Ricciardo wil er niets van weten. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen is erg tevreden over het afgelopen seizoen.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Ricciardo eindigde 79 punten achter Verstappen in het WK. De Nederlander kwalificeerde zich vijftien keer beter dan Ricciardo. „Ik heb het gevoel dat de punten en de kwalificatiescore niet het juiste beeld laten zien”, reageerde de Australiër tegen Motorsport.com. „Ik ben erg tevreden over mijn seizoen. Ik heb niet gepresteerd zoals ik wilde, maar ik weet hoe het komt.”

„Ik heb problemen gehad en er ging veel niet zoals ik wilde”, vervolgt Ricciardo, die in acht races uitviel met pech. Toch wil hij Verstappen niet tekort doen. „Hij wordt elk jaar beter. Er bestaat geen twijfel dat hij extreem snel is. Er waren dagen dat ik mijn hoedje voor hem afnam en moest toegeven dat het een verschrikkelijk goed rondje van hem was.”

Ricciardo neemt deze winter afscheid van Red Bull Racing. Hij stapt over naar het team van Renault. Pierre Gasly is de nieuwe teamgenoot van Verstappen.