Sport/Voetbal
2957777
Voetbal

AC Milan vecht weer tegen mogelijke uitsluiting Europees voetbal

Het hoofdkwartier van het CAS in Lausanne.

Het hoofdkwartier van het CAS in Lausanne.

MILAAN - AC Milan stapt opnieuw naar het internationaal sporttribunaal CAS. De club wil zo dreigende uitsluiting voor Europees voetbal voorkomen.

Het hoofdkwartier van het CAS in Lausanne.

Het hoofdkwartier van het CAS in Lausanne.

AC Milan heeft de afgelopen jaren veel meer geld uitgegeven dan er is binnengekomen. Daarom wilde de Europese voetbalbond de club dit seizoen al niet aan de Europa League laten deelnemen. AC Milan stapte echter met succes naar het CAS.

Het internationale sporttribunaal stelde dat de huidige nummer vijf van de Serie inderdaad te veel geld uitgaf, maar vond ook dat de situatie opnieuw bekeken moest worden omdat de Chinese eigenaren AC Milan hadden verkocht aan Amerikaanse investeerders.

Anderhalve week geleden kreeg AC Milan opnieuw een waarschuwing van de UEFA. De club moet de uitgaven voor 2021 aan de inkomsten aanpassen. Lukt dat niet, dan wordt de club twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. Daarnaast mag de achttienvoudig landskampioen de komende jaren maar 21 spelers inschrijven voor Champions League of Europa League. Ook houdt de UEFA 12 miljoen euro aan Europese inkomsten in.

AC Milan hoopt nu dat het CAS die straffen weer terugdraait.