Sport/Autosport
2959234
Autosport

Red Bull denkt aan 24 van Le Mans

Max Verstappen met Helmut Marko

Max Verstappen met Helmut Marko

Red Bull heeft een contract tot en met 2020 met de Formule 1, maar de eigenaren van de renstal denken al na over een toekomst zonder de koningsklasse van de autosport. Deelname aan de 24 uur van Le Mans is dan een serieuze optie.

Max Verstappen met Helmut Marko

Max Verstappen met Helmut Marko

„We hebben tot en met 2020 een overeenkomst met de Formule 1”, zegt teambaas Helmut Marko tegenover Motorsport.com. Hij weet dat de F1 in 2021 met nieuwe regels op het gebied van techniek en commercie komt. Maar daar is nog geen contract over getekend. „Zolang er geen overeenkomst is, neemt zowel Red Bull als Honda geen beslissing.”

Komend seizoen gaat Red Bull gebruikmaken van de motor van Honda. Mocht deze samenwerking geen succes blijken, is stoppen een optie. „Of iets anders. Een andere raceklasse. Le Mans met de Valkyrie zou een optie kunnen zijn, met de hypercar-regels. De Valkyrie is een enorm succes gebleken. Alle exemplaren waren meteen verkocht. Dat is ook een goede pijler voor Red Bull Technologies.”

Maar zelfs als de Oostenrijkse renstal wel gewoon in de Formule 1 blijft, is een uitstapje naar de 24 uur van Le Mans een mogelijkheid. „Hoewel Red Bull nooit heeft meegedaan aan de 24 uur van Le Mans is het iets waar we over nadenken. Het grootste deel van de financiën komt dan voor rekening van Aston Martin. Dat is logisch, aangezien op Le Mans de fabrikant wint. Maar het zou binnen ons concept passen.”