Sport/Wielrennen
2965751
Wielrennen

Brand sprint naar zege in Azencross

Lucinda Brand (m) de snelste in de sprint.

Lucinda Brand (m) de snelste in de sprint.

LOENHOUT - Lucinda Brand heeft de Azencross op haar naam geschreven.

Lucinda Brand (m) de snelste in de sprint.

Lucinda Brand (m) de snelste in de sprint.

De Nederlandse veldrijdster was in de wedstrijd die deel uitmaakt van de DVV Trofee de snelste in de sprint van een kopgroep van vier.

Brand hield in Loenhout Sanne Cant achter zich. Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid en kwam Brand achter de Belgische wereldkampioene als tweede over de finish. Denise Betsema reed vrijdag lang op kop, maar moest uiteindelijk met de derde plaats genoegen nemen.

„Natuurlijk, dit is een snel parcours. Maar dat het hier tot een sprint zou komen waarbij ik aan het langste eind trok, had ik niet gedacht”, zei Brand. „Precies daarom probeerde ik de wedstrijd hard te maken, de anderen uit het wiel te rijden, maar dat lukte niet. In de sprint zelf zat ik echt wel op mijn tandvlees. Ik dacht: ik maak er maar een lange sprint van. Dan heb ik de meeste kans om te winnen.”

Cant leek in de sprint de favoriete voor de overwinning, maar verkeek zich op Brand. „Ik zat op een uitstekende positie voor die sprint, maar Lucinda had echt nog heel veel kracht op het einde”, zei de Belgische. „Ik kwam er niet voorbij. Ik had hier graag voor de vierde keer gewonnen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”