Sport/Darts
2966798
Darts

Van Gerwen in kwartfinale tegen debutant Joyce

Ryan Joyce

Ryan Joyce

Michael van Gerwen weet wie hij treft in de kwartfinale van het WK darts: Ryan Joyce.

Ryan Joyce

Ryan Joyce

Van Gerwen won donderdagavond in de achtste finales van tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis (4-1). Mighty Mike speelt zaterdag in de kwartfinale tegen de Engelsman Joyce. De nummer één van de wereld en titelfavoriet Van Gerwen zag vrijdagavond dat de WK-debutant zijn landgenoot James Wade naar huis stuurde (4-3).

Joyce was opgelucht na de wedstrijd. „We hadden allebei moeite met scoren. Toen ik twee pijlen miste op de wedstrijd dacht ik dat het voorbij was, maar gelukkig kreeg ik nog een kans”, zegt Joyce tegenover de camera’s van RTL 7. Wade liet overigens liefst vijf wedstrijdpijlen onbenut. Nadat Joyce eerder al stuntte tegen Simon Whitlock (8e geplaatst) schakelde hij bij de laatste zestien dus ook de nummer 9 van de plaatsingslijst uit.

Joyce moet het nu opnemen tegen Van Gerwen. „Ja, ik weet het”, zucht de WK-debutant. „Ik moet mijn allerbeste spel laten zien om van Michael te kunnen winnen. Het is een wedstrijd tot vijf sets, dus we gaan het zien. Iedereen zal denken dat hij wel 5-0 wint, maar ik ga mijn best doen.”