Sport/Darts
2970988
Darts

Emotionele Van Gerwen: ’Finaleplek betekent veel voor me’

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

ALEXANDRA PALACE - Een oppermachtige Michael van Gerwen blies Gary Anderson van het podium in de halve finale van het WK darts: 6-1. „Een finaleplek betekent veel voor me”, aldus een emotionele Mighty Mike na afloop.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Van Gerwen gaf zijn tegenstander geen moment om te ademen. „Gary kon zijn vorm in het begin niet vinden en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik heb laten zien dat ik de beste ben.”

Hij vindt het dan ook terecht dat hij in de finale staat. „Er stond heel veel druk op mijn schouders. Iedereen verwachtte heel veel van mij, ik ben blij dat ik het heb kunnen waarmaken. Ik heb Gary continu pijn gedaan, hij bleef er maar achteraan lopen. Op de juiste momenten was ik steeds heel goed.”

Van Gerwen was opgelucht met zijn vierde finaleplek op een WK. Eerder verloor de 29-jarige Brabander in 2013 de eindstrijd van Phil Taylor, waarna hij vervolgens in 2014 van Peter Wright won en in 2017 Anderson versloeg. „Ik ben blij dat ik de finale weer heb gehaald, maar ook een beetje opgelucht. Ik wil hier niets laten liggen. Ik denk ook dat ik het verdiend heb. Ik heb zoveel ’shit’ over me heen gehad dit jaar, maar daar ben ik goed mee omgegaan.”

Zijn zelfvertrouwen groeide al snel in de wedstrijd, zeker na de 1-0 voorsprong in sets. Dat biedt ook meteen hoop richting de finale tegen Michael Smith. „We gaan zien wat er gaat gebeuren dan. Ik kijk ernaar uit.” Dat hij weer in de finale staat, doet hem erg veel. „Ik werk er keihard voor. Maar het werk zit er nog niet op. Ik moet de klus nog klaren.”