Sport/Voetbal
297315084
Voetbal

Verrassende terugkeer Klinsmann naar Bundesliga

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann

Voormalig Duits international en bondscoach Jürgen Klinsmann volgt per direct Ante Covic op als trainer van Hertha BSC.

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann

De 55-jarige oud-aanvaller van onder mee VfB Stuttgart, Internazionale en Bayern München krijgt de opdracht de voetbalclub uit Berlijn uit het slop te halen. Alexander Nouri, eerder coach van Werder Bremen, zal hem assisteren.

Rekik, Dilrosun en Redan

Hertha is na vier nederlagen op rij afgezakt naar de vijftiende plaats in de Bundesliga. De Nederlandse spelers Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan staan onder contract bij de club.

Raad van toezicht

Dat Hertha bij Klinsmann uitkwam wekte weinig verbazing. Hij nam begin november al zitting in de raad van toezicht bij Hertha en geldt als belangenbehartiger van Lars Windhorst, een investeerder die bijna 100 miljoen euro in de club heeft gestopt.

Covic was pas deze zomer aangesteld als hoofdcoach, maar na de reeks nederlagen zette de clubleiding hem al na twaalf competitiewedstrijden aan de kant.

Middenmoot

Klinsmann zei bij zijn presentatie dat hij zo snel mogelijk resultaten wil boeken. „Het belangrijkste is dat we klimmen in de stand en dus is het aan mij de taak een team op te stellen dat zo snel mogelijk punten gaat pakken. Als we eenmaal veilig in de middenmoot staan, kunnen we aan andere zaken werken.”

Klinsmann was lang uit het voetbal. Zijn vorige post was bondscoach van de Verenigde Staten (2011-2016). Daarvoor trainde hij korte tijd Bayern München. Als bondscoach van Duitsland eindigde hij met de ’Mannschaft’ op het WK van 2006 als derde. Als speler kwam hij 108 keer uit voor het Duitse elftal. In 1990 werd hij wereldkampioen met destijds West-Duitsland.