Sport/Wielrennen
2975066
Wielrennen

’Ik had gehoopt meer te kunnen uitlopen’

Vroege val deert Van der Poel niet in Baal

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

BAAL - Ondanks een vroege val heeft Mathieu van der Poel de eerste zege van 2019 op zak.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

De 23-jarige Nederlander won de Grote Prijs Sven Nys in Baal en nam en passant de leiding in het klassement om de DVV-Trofee over van Toon Aerts. De Belg finishte als tweede op 34 seconden voor zijn landgenoot Laurens Sweeck.

Onderuit

Van der Poel sloot de eerste helft van het seizoen afgelopen zondag af met zijn twintigste zege in de Superprestige-cross in Diegem. In de eerste ronde in Baal leek het mis te gaan voor de alleskunner op de fiets. Hij gleed onderuit in een bocht, moest zijn zadel en stuur rechtzetten en aan het einde van de ronde van fiets wisselen.

In een mum van tijd had Van der Poel de achterstand echter weer goedgemaakt en in de derde van zeven ronden ging hij ervandoor. Een lekke band in de slotfase kostte hem wat van zijn voorsprong, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

„Het was opnieuw een incidentrijke wedstrijd”, zei Van der Poel. „Ik ben dan ook blij dat ik alsnog de winst kon pakken, maar ik had gehoopt meer te kunnen uitlopen.” Zijn val in de eerste ronde was volgens de Europees kampioen zijn eigen schuld. „Mijn voorwiel begon te schuiven en ik bleef met mijn stuur aan de paal hangen.”

Neff

Bij de vrouwen zorgde Jolanda Neff voor een verrassing met de zege. De 25-jarige Zwitserse maakt vooral furore in het mountainbiken, maar reed in Baal meteen vanaf de start mee voor de zege. In de slotfase profiteerde ze van een fout bij wereldkampioene Sanne Cant die over de kop sloeg, waardoor Neff solo over de finish kwam. De Nederlandse veldrijdsters Marianne Vos, Annemarie Worst, Lucinda Brand en Denise Betsema ontbraken in Baal. Maud Kaptheijns was niet fit en gaf op.