Sport/Tennis
2976169
Tennis

Toch nederlaag ondanks knappe comeback na preek Sluiter

Bertens laat zege uit handen glippen

Kiki Bertens gaat onderuit tegen Donna Vekic.

Kiki Bertens gaat onderuit tegen Donna Vekic.

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales van het tennistoernooi in Brisbane te bereiken. Ze liet zich in de tweede ronde verrassen door Donna Vekic uit Kroatië: 7-6 (5), 1-6, 7-5.

Kiki Bertens gaat onderuit tegen Donna Vekic.

Kiki Bertens gaat onderuit tegen Donna Vekic.

De 27-jarige Wateringse leek na het verlies van de eerste set en een stevige oppepper van coach Raemon Sluiter op de winst af te stevenen, maar in de laatste set ging het alsnog fout.

Bertens mocht bij een voorsprong van 5-4 voor de wedstrijd serveren. Ze kreeg twee wedstrijdpunten (40-15) maar liet Vekic ontsnappen.

De als zesde geplaatste Nederlandse sloeg 46 winners, Vekic slechts negentien. Maar de Nederlandse maakte ook meer fouten, 49 tegenover 34.

Bertens staat negende op de wereldranglijst. Vorig jaar werd ze in Brisbane al in de eerste ronde uitgeschakeld, dit keer versloeg in de openingswedstrijd de Belgische Elise Mertens.

Vekic stuit in de kwartfinale op als als eerste geplaatste Elina Svitolina uit Oekraïne of Aljaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland.

Auckland

Bibiane Schoofs is in de tweede ronde van het tennistoernooi in Auckland uitgeschakeld. Ze moest zich in haar wedstrijd tegen de Canadese Eugenie Bouchard na drie sets gewonnen geven: 6-7 (5), 6-4, 6-4.

Schoofs, nummer 174 van de wereldranglijst, overleefde drie kwalificatiewedstrijden voor het toernooi in Nieuw-Zeeland. In de eerste ronde zag ze haar Belgische opponente Alison Van Uytvanck na zeven games opgeven.

Bouchard stuit in de kwartfinale op de winnares van het Duitse onderonsje tussen Julia Görges en Mona Barthel.