Sport/WK voetbal
297755932
WK voetbal

Oud-topvoetballer heeft inmiddels excuses aangeboden

VIDEO Woedende Samuel Eto’o schopt in Qatar vlogger tegen de grond

Samuel Eto'o

Samuel Eto'o

Oud-spits Samuel Eto’o heeft maandag een vlogger naar de grond gewerkt. Op beelden op sociale media is te zien hoe de WK-ambassadeur en voorzitter van de Kameroense voetbalbond furieus door het lint gaat. Beelden van het incident zijn naar buiten gebracht door de krant La Opinión.

Samuel Eto'o

Samuel Eto'o

De 41-jarige Eto’o was maandag toeschouwer bij de achtste finale op het WK tussen Brazilië en Zuid-Korea. Na de wedstrijd ging de oud-spits buiten het stadion met voetbalfans op de foto. De vlam sloeg in de pan toen een vlogger bij Eto’o bleef aandringen.

De ex-topspits van Barcelona, Internazionale en Chelsea werd woedend en trapte de man neer. Het slachtoffer deed later op het politiebureau zijn verhaal. Hij gaf aan Eto’o gevraagd te hebben naar Bakary Gassama, de veelbesproken Gambiaanse scheidsrechter tijdens het tweede WK-kwalificatieduel tussen Algerije en Kameroen (1-2). Door dubieuze beslissingen van de arbiter pakte niet Algerije, maar Kameroen een WK-ticket. Inmiddels heeft Eto’o via sociale media zijn excuses aangeboden.