Sport/Voetbal
2979033
Voetbal

Solari vreest vertrek Isco

Isco

Isco

Coach Santiago Solari hoopt dat zijn aanvallende middenvelder Isco bij Real Madrid blijft. Onder zijn leiding is de Spaanse international bij de Europese kampioen, tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League, naar de achtergrond verdwenen.

Isco

Isco

Sinds zijn aanstelling eind oktober, als opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui, heeft Solari hem in de Spaanse competitie nog niet één keer als basisspeler geselecteerd. Toch ziet hij Isco tijdens de winterse transfertermijn niet graag vertrekken.

„Hij heeft Real Madrid veel vreugde gegeven”, betoogt Solari, die met zijn ploeg donderdag bij Villarreal voor een inhaalwedstrijd aantreedt. „Dat moet hij weer gaan doen. Hij is een geweldige voetballer, maar evenals alle andere spelers zal hij met toewijding, hoop en ambitie bij ons te werk moeten gaan. Hij kan op die manier terug in het elftal komen. Wij hebben iedereen nog hard nodig dit seizoen, ook Isco.”

Bij winst op Villarreal komt Real Madrid op 32 punten, evenveel als nummer drie Sevilla. Koploper Barcelona staat op 37 punten.