Sport/Voetbal
2979523
Voetbal

Hoogendijk, Koster en Melis trekken kicksen weer aan

Oud-internationals én oud-Leeuwinnen bij HFC

Daphne Koster werd onderscheiden door de KNVB.

Daphne Koster werd onderscheiden door de KNVB.

HAARLEM - Koninklijke HFC heeft een prachtige primeur bij de traditionele Nieuwjaarswedstrijd, die zaterdag plaatsheeft. Naast de oud-internationals, die worden gecoacht door Ben Wijnstekers, treden voor het eerst in de historie ook de ex-Oranje Leeuwinnen aan.

Daphne Koster werd onderscheiden door de KNVB.

Daphne Koster werd onderscheiden door de KNVB.

Anouk Hoogendijk, Daphne Koster en Manon Melis zijn slechts enkele van de grote namen bij de Oranje-vrouwen.

Bondscoach van de ex-Leeuwinnen is Vera Pauw, die wordt geassisteerd door Andries Jonker. Bij de mannen treden onder anderen Andy van der Meijde, Glenn Helder en Michael Mols aan.

Wie naar de velden van HFC komt kan dus wedstrijden vol voormalige sterren verwachten. Om 12.00 uur spelen eerst de vrouwen, waarbij de ex-Oranje Leeuwinnen aantreden tegen het’Royal Haarlem All-Stars Team’. Dat zijn geselecteerde speelsters van ADO’20, SV Alliance ’22, SC Buitenveldert, Kon. HFC, SV Overbos, RKVV Velsen en SV Zandvoort.

Daarna, om 14.30 uur, de traditionele wedstrijd Ex-Internationals KNVB tegen HFC Zaterdag 1.

Het is de 86e editie sinds 1923 en deze wordt net als de vrouwenwedstrijd gespeeld volgens de Future Playing Rules Football. Een mogelijk toekomstige speelwijze waar voormalig FIFA-man Marco van Basten een groot voorstander van is.

De Ex-Internationals KNVB, de winnaar van 2018, hebben te kampen met afzeggingen van Frank en Ronald de Boer, en ook na 10 jaar, Pierre van Hooijdonk. Zij ontlopen mogelijk de winterse kou door in Glasgow een ludiek zaaltoernooi te spelen. Wel hebben zich debutanten aangemeld: Andy van der Meijde en Glenn Helder. En verder onder meer (keeper) Sander Westerveld, Ben Wijnstekers, Barry Opdam, Martijn Reuser, Michael Mols, Michel Kreek, Denny Landzaat, Andwelé Slory en (good old) Simon Tahamata.