Sport/Schaatsen
2980700
Schaatsen

Wennemars: ’Het leven is soms oneerlijk’

Schaatswereld rouwt na overlijden Van Deutekom

Paulien van Deutekom reed jarenlang voor TVM.

Paulien van Deutekom reed jarenlang voor TVM.

De schaatswereld is in rouw na het overlijden van Paulien van Deutekom. De wereldkampioene allround van 2008 leed al enige tijd aan longkanker. Ze werd 37 jaar oud.

Paulien van Deutekom reed jarenlang voor TVM.

Paulien van Deutekom reed jarenlang voor TVM.

„Het leven is soms oneerlijk”, aldus Erben Wennemars. „Want als het nog niet af is, en je bent nog zo jong, moet je door mogen. Paulien heeft afschuwelijk veel pech gehad. Ze was één van de goeien. Zelden zo’n onbaatzuchtige topsporter gekend. Ik zal haar zachtmoedigheid missen.”

„Twee jaar lang heb ik met haar in een ploeg mogen zitten”, aldus Stefan Groothuis. „Zo’n ontzettend fijne, positieve en lieve vrouw... Hier kan ik verder geen woorden voor vinden...”

„Wat een klap. Zo snel. Geen woorden”, treurt Jochem Uytdehaage. Ook Rintje Ritsma is vol verdriet: „Wat is het leven soms oneerlijk en hard. Familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.”

„We wisten dat het slecht ging met Paulien, maar zijn geschrokken door haar overlijden op zo’n jonge leeftijd. De schaatssport verliest een groot sportvrouw en bovenal een geweldig, aimabel mens. Binnen de KNSB heerst verslagenheid bij allen die met haar hebben samengewerkt. Met haar enthousiasme, zowel voor de camera’s als achter de schermen, was Paulien een uitstekende ambassadeur voor onze sport”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van schaatsbond KNSB.