Sport/Voetbal
298432465
Voetbal

’Het liefst ben ik met puur voetbaltechnische zaken bezig’

KNVB-directeur Lucassen stopt na voorbarig ontslagbericht Van Gaal nu echt bij KNVB

Marcel Lucassen.

Marcel Lucassen.

Voetbalbond KNVB neemt afscheid van directeur voetbalontwikkeling Marcel Lucassen. Volgens de voetbalbond is ’in onderling overleg’ besloten het aflopende contract niet te verlengen en per 1 mei uit elkaar te gaan.

Marcel Lucassen.

Marcel Lucassen.

„Het liefst ben ik iedere dag met puur voetbaltechnische zaken bezig”, licht Lucassen de beslissing toe. „Bij deze directiefunctie horen ook veel organisatiebrede vraagstukken. Voetbalinhoud is echter voor mij waar ik mijn aandacht en energie in wil steken. In de toekomst zal dat gegeven dus mijn keuze bepalen.”

De directeur was bij de KNVB onder meer verantwoordelijk voor de nationale jeugdteams en het topvoetbal van de jeugd.

Lucassen zegt dat het al de bedoeling was om aan het einde van zijn eerste jaar in deze functie te kijken of de samenwerking verlengd zou gaan worden voor meerdere jaren. „We hebben gezamenlijk besloten om daarvan af te zien.”

„We hebben Marcel leren kennen als een hele betrokken collega en willen hem bedanken voor zijn inzet en ideeën gedurende het afgelopen jaar”, laat de directie van de KNVB weten.

Van Gaal voor z’n beurt

Bondscoach Louis van Gaal zei vorige maand op een persconferentie al via ’media-kanalen’ te hebben gehoord dat Lucassen zou stoppen. „Ik vind dat vreemd. Ik vind het een hele goede vent”, aldus Van Gaal toen. „Hij heeft heel veel ervaring.” De voetbalbond liet vlak daarna weten dat de berichten over het ontslag niet klopten en dat Van Gaal zich vermoedelijk vergiste.