Sport/Autosport
2988707
Autosport

Marko wil meer karakters in Formule 1

Red Bull-adviseur: ’Zolang ze met mes en vork eten, is het prima’

Helmut Marko met Max Verstappen

Helmut Marko met Max Verstappen

Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, vindt dat de Formule 1 baat heeft bij ’meer bijzondere en uitgesproken karakters’. Als voorbeeld noemt hij Kimi Raikkonen.

Helmut Marko met Max Verstappen

Helmut Marko met Max Verstappen

Het eigen opleidingsprogramma van Red Bull noemt hij dan ook ’tamelijk liberaal’ tegenover Motorsport.com. Zo wil hij - om de junioren ’puur’ te houden - geen mediatraining voor zijn pupillen. „Wij zijn over het algemeen behoorlijk liberaal en onze junioren komen daarom niet eenmaal in aanraking met mediacoaches.”

Hij vervolgt en wil duidelijk maken dat het wel binnen de perken moet blijven natuurlijk. „Maar zolang ze met mes en vork kunnen eten, is het wel prima.”

En dus was het raceduo Max Verstappen/Daniel Ricciardo er eentje naar zijn hart. „Jonge coureurs moeten hun persoonlijkheid - voor zover ze er één hebben - ontwikkelen en ook op latere leeftijd laten zien.”

Hij vindt de authentieke Raikkonen een uitstekend voorbeeld van hoe hij het graag ziet. Zeker als de Fin dan ook nog eens dronken op het FIA-gala verschijnt. „Iedereen weet toch al dat hij niet graag naar dat slotfeest gaat. Nou, dan wankelde hij daar misschien een beetje maar volgens mij is dat niets ernstigs hoor.”