Sport/Wielrennen
2988850
Wielrennen

Van der Poel boekt in Gullegem 100e zege

Mathieu van der Poel wint ook in Gullegem

Mathieu van der Poel wint ook in Gullegem

GULLEGEM - Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Gullegem zijn honderdste overwinning als veldrijder geboekt.

Mathieu van der Poel wint ook in Gullegem

Mathieu van der Poel wint ook in Gullegem

De 23-jarige Nederlander was zoals bijna gebruikelijk oppermachtig in de cross in West-Vlaanderen, die niet meetelt voor een klassement. Van der Poel reed in de achtste van tien ronden weg bij zijn Belgische medevluchter Gianni Vermeersch en kwam solo over de finish. Zijn broer David eindigde als derde, vlak achter Vermeersch.

De alleskunner op de fiets had in Gullegem geen concurrentie van Wout van Aert en Toon Aerts, de twee Belgen die het hem dit seizoen zo af en toe weleens moeilijk maken. Van der Poel kon daardoor zonder tegenstand zege nummer 100 bijschrijven, amper vijf jaar na zijn eerste zege in het veld. Op nieuwjaarsdag had de wereldkampioen van 2015 al de Grote Prijs Sven Nys in Baal gewonnen.

Taart

Op het podium in Gullegem kreeg de Nederlander een grote taart, versierd met een foto waarop hij juichend over de finish komt. ’Proficiat’, staat er in marsepeinen letters onder. „Toch wel leuk om zoveel zeges te hebben, dat is altijd een goed teken”, zei Van der Poel. Bij de vrouwen won de Belgische Loes Sels, Europees kampioene Annemarie Worst kwam als tweede over de streep.

Zondag staat Van der Poel in Brussel weer aan de start van de wedstrijd om de DVV Trofee. Hij moet daar wel zien af te rekenen met Van Aert en Aerts en ook met Lars Boom, die na bijna twee jaar zijn rentree in het veld maakt.