Nieuws/Sport
2989170
Sport

Brouwer en Meeuwsen bij laatste vier in Den Haag

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

DEN HAAG - De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de halve finales bereikt op het toernooi uit de World Tour in Den Haag.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

In de Sportcampus Zuiderpark rekenden de winnaars van olympisch brons bij de Spelen van Rio 2016 in de kwartfinale af met Adrian Heidrich en Mirco Gerson uit Zwitserland: 21-17 21-19.

Brouwer en Meeuwsen hebben nog geen set verloren op het zand in Den Haag. Ze wonnen hun beide groepswedstrijden met 2-0 en kregen een vrije doortocht naar de laatste acht, omdat hun Letse opponenten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins zich vanwege fysieke problemen terugtrokken.

Brouwer en Meeuwsen staan zondag in de halve finale tegenover Julius Thole en Clemens Wickler uit Duitsland, die het Braziliaanse duo Pedro Solberg/Bruno Schmidt verrasten: 21-19 21-9. De andere finalist komt uit een duel tussen twee Russische koppels. De Europees kampioenen Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sørum uit Noorwegen werden in de kwartfinale uitgeschakeld.

Mees Blom en Yorick de Groot vlogen er in de eerste knock-outronde uit, Jasper Bouter en Ruben Penninga moesten in de achtste finales buigen voor het Poolse duo Piotr Kantor/Bartosz Losiak (17-21 19-21). In het vrouwentoernooi strandden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de kwartfinales. De Europees kampioenen werden verslagen door het Finse koppel Anniina Parkkinen/Taru Lahti: 20-22 16-21.