Sport/Tennis
2989950
Tennis

Bertens treft Britse Konta in Sydney

Kiki Bertens

Kiki Bertens

SYDNEY - Tennisster Kiki Bertens treft de Britse Johanna Konta in de eerste ronde van het toernooi in Sydney.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Konta gaf op in de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi, maar kreeg als lucky loser toch een plek in het hoofdschema.

Bertens is de nummer negen van de wereld en is in het Sydney International als zevende geplaatst. Ze lootte aanvankelijk de Letse Anastasia Sevastova, de nummer elf van de wereld, maar door de afzegging van de Japanse Naomi Osaka paste de organisatie van het toernooi het speelschema aan.

Konta is de nummer 37 van de wereld en in 2017 won ze nog in Sydney, maar dit jaar moest ze eerst de kwalificaties doorstaan. Ze gaf tegen de Russin Ekaterina Aleksandrova op in de eerste set met een pijnlijke nek, maar het betekende geen afscheid van het toernooi. Als lucky loser schoof ze toch in het schema van de elite. Bertens en Konta stonden al drie keer tegenover elkaar, de Britse (27) won twee keer.

Bertens reikte vorig jaar tot de tweede ronde van Sydney, dat dient als voorbereiding op de Australian Open.

Simona Halep is als eerste geplaatst in Sydney. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst maakt haar rentree na lang blessureleed aan haar rug. In september speelde ze haar laatste partij. Halep heeft in de eerste ronde een bye.