Nieuws/Sport
2990553
Sport

Derde nederlaag op rij voor Oranje-handballers

Handbal-coach Erlingur Richardsson

Handbal-coach Erlingur Richardsson

OSLO - De Nederlandse handballers hebben tijdens het toernooi om de Gjensidige Cup in Oslo ook de derde en laatste wedstrijd verloren.

Handbal-coach Erlingur Richardsson

Handbal-coach Erlingur Richardsson

Oranje ging tegen IJsland met 27-23 onderuit. Eerder was de Nederlandse ploeg bij het oefentoernooi in Noorwegen niet opgewassen tegen Brazilië (35-32) en tegen het gastland: 36-29.

Tegen IJsland was Kay Smits topschutter van Oranje met negen goals. Luc Steins werd gekozen tot man van de wedstrijd. IJsland neemt evenals Brazilië en Noorwegen deel aan het WK, dat komende week in Duitsland en Denemarken begint.

Ondanks de drie nederlagen keek de technische staf van Oranje met een tevreden gevoel terug op de Noorse oefenstage. „We hebben kunnen ervaren waar we internationaal staan”, liet assistent-bondscoach Edwin Kippers weten. „We zitten er dicht tegenaan, maar zijn nog net niet goed genoeg. We kunnen de wedstrijden nog niet domineren. Verdedigend staan we bij vlagen heel goed, maar we moeten nog consequenter worden, vooral in de dekking. Aanvallend zit het wel goed. We vinden vaak oplossingen om tot scoren te komen.”

Nederland speelt komende week in Slowakije nog oefeninterlands tegen het gastland en Roemenië.