Nieuws/Sport

Volg hier alle duels van minuut tot minuut

LIVE EXTRA - Eerste krachtproef PSV en Ajax

Door Van onze Telesportredactie

Eerste krachtproef PSV en Ajax

Eerste krachtproef PSV en Ajax

ANP/Hollandse Hoogte

Nadat FC Utrecht vrijdagavond de eerste driepunter in de Eredivisie liet noteren, staan zaterdagavond PSV en Ajax voor hun eerste krachtproef in de nieuwe competitie. Volg hier alle Eredivisie-duels van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.

Eerste krachtproef PSV en Ajax

Eerste krachtproef PSV en Ajax

ANP/Hollandse Hoogte

PSV - AZ

De ploeg van Phillip Cocu is hard toe aan een succesje na de dramatische uitschakeling in de voorronde van de Europa League, maar een gemakkelijke opgave is het thuisduel met AZ op papier niet voor de Eindhovenaren. Derrick Luckassen, die deze zomer de overstap van Alkmaar naar het Philips Stadion maakte, staat om 18.30 uur níet aan de aftrap. De verdediger annex middenvelder zit een schorsing uit.

VVV-Venlo - Sparta Rotterdam

Gelijktijdig met het duel in Eindhoven wordt er ook in De Koel afgetrapt, voor het eerst sinds 5 mei 2013 weer eens op Eredivisie-niveau. Tegenstander voor de ploeg van Maurice Steijn is Sparta, dat zich afgelopen seizoen op het nippertje van rechtstreekse handhaving verzekerde.

Heracles Almelo - Ajax

De eerste Eredivisie-test voor Ajax is in Almelo, waar Heracles om 20.45 uur de tegenstander is. Coach Marcel Keizer moet het in het Polman Stadion nog altijd doen zonder de geblesseerde Daley Sinkgraven, en wil vertrouwen tanken voor het eerste play-offduel met Rosenborg van donderdag, in het kader van de Europa League. John Stegeman heeft bij de thuisclub weer de beschikking over de teruggekeerde Paul Gladon.

Vitesse - NAC Breda

In Arnhem wil Vitesse de goede (wel na strafschoppen verloren) wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een passend vervolg geven met een overwinning op het gepromoveerde NAC. De trainer van de Bredanaars is een oude bekende van Vitesse. Vreven speelde tussen de zomer van 2004 en de winter van 2006 anderhalf jaar voor de Arnhemmers.

Volg hier alle Eredivisie-duels van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.