Nieuws/Sport

Burnley zorgt voor megastunt op Stamford Bridge: 2-3

Kampioen Chelsea laat zich lelijk verrassen door Burnley

Door Van onze Telesportredactie

Burnley juicht na een doelpunt van Sam Vokes

Burnley juicht na een doelpunt van Sam Vokes

EPA

Landskampioen Chelsea zal zijn seizoenouverture zo snel mogelijk willen vergeten. De ploeg van trainer Antonio Conte, die lange tijd met tien man speelde en op negen eindigde, werd op het eigen Stamford Bridge verrast door Burnley: 2-3. 

Burnley juicht na een doelpunt van Sam Vokes

Burnley juicht na een doelpunt van Sam Vokes

EPA

Chelsea werd afgelopen seizoen veelvuldig geroemd om zijn stabiele defensie, maar daar was tegen Burnley weinig van te merken. De pijnlijke middag werd ingeluid door Gary Cahill. Na een kwartier kreeg de Chelsea-verdediger de eerste rode kaart van het seizoen vanwege een roekeloze tackle. Met een man meer sloeg Burnley vervolgens verrassend hard toe.

Nog voordat de rust was aangebroken stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, na twee doelpunten van Sam Vokes en eentje van Stephen Ward. Chelsea, met onder meer Cesc Fabregas, Willian en N'golo Kanté in de gelederen, zag het verbijsterd aan.

In de tweede helft leek de spanning even terug te keren toen invaller Alvaro Morata zijn Premier League-debuut opluisterde met een treffer (1-3). Vervolgens werd het karwei echter nog lastiger, toen Fabregas zijn tweede gele kaart ontving en Chelsea het duel met negen man eindigde. Toch werd de slotfase nog spannend. David Luiz bracht de stand met nog een paar minuten te gaan terug naar 2-3.