Sport

Verdediger speelt in overleg met Ajax niet

Sanchez mist duel met Heracles

Door Mike Verweij

Davinson Sanchez (l.)

Davinson Sanchez (l.)

Reuters

ALMELO - Davinson Sanchez speelt niet met Ajax tegen Heracles Almelo. De Colombiaanse verdediger is met zijn gedachten al bij een transfer naar Tottenham Hotspur en is overleg met Ajax in Amsterdam achtergebleven. Hij wordt in de selectie vervangen door Damil Dankerlui. 

Davinson Sanchez (l.)

Davinson Sanchez (l.)

Reuters

TELESPORT meldde vanmorgen al dat de club uit Londen een officieel bod op de Ajax-speler heeft uitgebracht, maar directeur spelerszaken Marc Overmars weigerde. De Amsterdamse club deed Sanchez zelfs een aanbieding om zijn tot 2021 doorlopende contract te verlengen tot 2022. Het zou voor Nederlandse begrippen om een ongekend voorstel gaan, waarbij de speler dwars door het salarisplafond wordt geschoten. 

Met de beslissing van club en speler om niet in Almelo te spelen, worden de ontwikkelingen van de komende dagen afgewacht. Duidelijk is dat het bod van Tottenham (circa 40 miljoen euro) voor Ajax ontoereikend is. De verwachting is dat vanavond of Nick Viergever of Joël Veltman zal plaatsnemen in het verdedigingscentrum met Matthijs de Ligt. In dat geval is er een basisplaats voor Mitchell Dijks of Deyovaisio Zeefuik.