Nieuws/Sport

Ajax-aanvoerder noemt ploeg 'naïef'

Veltman beleeft déjà vu-moment: 'Dat is doodzonde'

Door Van onze Telesportredactie

Joel Veltman in duel (r.)

Joel Veltman in duel (r.)

ANP Pro Shots

Joël Veltman hoopt niet dat de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo (2-1) net zulke desastreuze gevolgen heeft als de slechte seizoensstart van vorig jaar. Toen lieten de Amsterdammers punten liggen tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Joel Veltman in duel (r.)

Joel Veltman in duel (r.)

ANP Pro Shots

Die averij brak Ajax aan het einde van het seizoen op in de titelstrijd. Ook nu ging het vroeg in het seizoen mis voor de Amsterdamse ploeg, die verrassend verloor in Almelo. "Of dit ons ook zou kunnen opbreken? Ja, dat kun je wel zeggen", verzuchtte Veltman in gesprek met FOX Sports. "Toen was het tegen Roda en Willem II, nu verlies je hier op het laatst met 2-1. Dat is doodzonde."

Veltman noemt Ajax 'naïef' nadat het op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. "Dan spelen we uit onze organisatie en krijgen we twee countergoals om de oren."

Ajax moest het stellen zonder Davinson Sanchez, die vanwege transferperikelen in Amsterdam achterbleef. "Op een gegeven moment merk je wel dat zijn kleding er niet hangt in kleedkamer. Dan weet je wel hoe laat het is. Dan is 1 plus 1 nog altijd 2. We dachten dat het geruchten waren."