Nieuws/Sport
30035
Sport

'Het waren 431 dagen van pijn, angst, teleurstelling, overwinnen, werk, uitdaging en moed'

Rentree skivedette Fenninger na blessureleed

Anna Veith-Fenninge in 2014

Anna Veith-Fenninge in 2014

WENEN - De Oostenrijkse skivedette Anna Veith-Fenninger maakt dinsdag na een afwezigheid van veertien maanden vanwege blessureleed haar rentree in de wereldbeker. De 27-jarige skiester doet dat op de reuzenslalom van Semmering, zo meldde de Oostenrijkse skibond.

Anna Veith-Fenninge in 2014

Anna Veith-Fenninge in 2014

Fenninger liep op 21 oktober 2015 bij een val tijdens een training een zware knieblessure op. Onder meer de voorste kruisband van haar rechterknie was afgescheurd en de binnen- en buitenmeniscus waren zwaar beschadigd. ,,Als ik eraan denk hoe het zal zijn om weer in het starthokje te staat, slaat mijn hart over en kan ik mijn emoties nauwelijks bedwingen'', meldde Fenninger, die na haar huwelijk als Veith door het leven gaat, via social media. ,,Het waren 431 dagen van pijn, angst, teleurstelling, overwinnen, werk, uitdaging en moed. Vooral dat laatste heb ik nu nodig.''

Fenninger (27) won zowel in het voorjaar van 2014 als 2015 het algemene wereldbekerklassement. Bij de Winterspelen van Sotsji pakte ze het goud op de super-G. Volgens de Oostenrijkse skibond is ze nog lang niet op haar oude niveau, maar heeft Fenninger de laatste weken duidelijke progressie geboekt.