Sport/Voetbal
3004752
Voetbal

Spaanse leider uit Dakar-rally

Joan Barreda Bort

Joan Barreda Bort

AREQUIPA - De Dakar-rally is de leider in het motorenklassement kwijt. De Spanjaard Joan Barreda Bort die op de fabrieks-Honda de eerste etappe won, reed zich in de derde etappe muurvast in het rulle zand en wist zich niet te bevrijden.

Joan Barreda Bort

Joan Barreda Bort

Moedeloos gaf hij op en werd door de helikopter opgehaald. Van zijn opgave profiteerde de 30-jarige Fransman Xavier de Soultrait van het Yamalube Yamaha Official Rally Team die in zijn zesde Dakar-deelname zijn eerste etappezege behaalde.

Op zijn WF450F Rally-bike had hij een voorsprong van vijftien seconden op de Chileen Pablo Quintanilla wiens tweede tijd op zijn fabrieks Husqvarna FR450 voldoende was om de leiding bij de motorrijders over te nemen. Na Barreda en Dakar-kampioen Matthias Walkner was het de derde wisseling van klassementsleiders.

Quintanilla heeft een voorsprong van 11.23 minuten op de Honda van de Argentijn Kevin Benavides en 12.12 op KTM-rijder en Dakar 2017-winnaar Sam Sunderland uit Engeland. In de zware etappe met veel navigatie kwam Walkner slecht voor de dag. De Oostenrijker staat in het klassement achtste op ruim 21 minuten van de leider.