Sport

Rotterdammers boeken verrassende zege in Tilburg

Effectief Excelsior neemt drie punten mee bij Willem II

Door Van onze Telesportredactie

Zakaria El Azzouzi eert Abdelhak Nouri

Zakaria El Azzouzi eert Abdelhak Nouri

ANP Pro Shots

Excelsior is het seizoen begonnen met een knappe uitzege bij Willem II (1-2). De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag sprong zorgvuldig met zijn mogelijkheden om en stapte zo als winnaar van het veld. 

Zakaria El Azzouzi eert Abdelhak Nouri

Zakaria El Azzouzi eert Abdelhak Nouri

ANP Pro Shots

In het begin van de wedstrijd leek niets er op te wijzen dat Willem II in de problemen zou komen tegen Excelsior, dat direct werd teruggedrongen door de Tilburgse aanvalsdrang. Zeker niet toen Fran Sol net een teenlengte tekort kwam om Willem II snel op voorsprong te zetten en hij even later ternauwernood het doel miste met een kopbal. 

Maar na een half uur was het Excelsior dat de score opende. Uit een vrije trap kopte Milan Massop hard op doel, waarna de bal via de paal en het lichaam van Willem II-doelman Timon Wellenreuther in het doel verdween: 0-1. 

Milan Massip juicht nadat hij Excelsior op 0-1 heeft gekopt

Milan Massip juicht nadat hij Excelsior op 0-1 heeft gekopt

Hollandse Hoogte

Kort na rust werd het allemaal nog erger voor Willem II, toen nieuweling Zakaria El Azzouzi geheel vrijstaand voor 0-2 zorgde. De aanvaller toonde bij het juichen een shirt met daarop het rugnummer 34 en de naam van Abdelhak Nouri. De twee speelden in het verleden samen bij Ajax. 

Met de treffer van El Azzouzi was het duel nog niet beslist, want Fran Sol bracht de spanning na 65 minuten terug door de 1-2 aan te tekenen. Het doelpunt van de Spanjaard moedigde Willem II om in de slotfase naarstig op jacht te gaan naar in ieder geval een punt. Het grootste gevaar kwam echter nog van Excelsior. Stanley Elbers schoot kort voor tijd echter op de lat. Een misser zonder gevolgen, want met de 1-2 zege begint Excelsior uitstekend aan het nieuwe seizoen.