Sport/Autosport
3007700
Autosport

McLaren haalt nieuwe teambaas op bij Porsche

Andreas Seidl

Andreas Seidl

McLaren heeft een nieuwe teambaas gevonden. Andreas Seidl komt over van het Porsche World Endurance Championship-team. Met de aanstelling van Seidl is de herstructurering van het Britse Formule 1-team compleet.

Andreas Seidl

Andreas Seidl

Seidl noemt het een voorrecht om bij McLaren aan de slag te gaan. „Dit is een kans om bij te dragen aan de McLaren-erfenis. Dat is buitengewoon inspirerend”, aldus de Duitser. „Dit team heeft de visie, het leiderschap en de ervaring, maar bovenal de mensen om terug te keren naar het front en dat zal mijn absolute focus en missie zijn.”

De komst van Seidl betekent dat sportief directeur Gil de Ferrano zich nu toeleggen kan op andere takken van autosport. „De aanstelling van Seidl is onderdeel van de langetermijnstrategie om uit te breiden naar andere vormen van wereldwijde autosport in de loop van de tijd”, reageert McLaren-directeur Zak Brown. Komend jaar staat er deelname aan de Indy500 op het programma.

Seidl krijgt Paul James (teammanager) en Simon Roberts (productie) onder zich. De nieuwe technisch directeur, James Key, sluit later dit jaar aan.

McLaren leverde in 2008 met Lewis Hamilton voor het laatst de wereldkampioen in de Formule 1. Sindsdien ging het bergafwaarts met de renstal die in het verleden met onder anderen Niki Lauda, Ayrton Senna, Alain Prost en Mika Häkkinen grote successen vierde. Vorig jaar werd de teamleiding ingrijpend gewijzigd en Seidl gaat daar nu leiding aan geven. Met Carlos Sainz jr. en Lando Norris heeft McLaren komend seizoen ook een nieuw rijdersduo.