Nieuws/Sport
300798
Sport

'Nieuwe status maakt het Feyenoord moeilijker'

Karim El Ahmadi in duel met Danny Holla van FC  Twente.

Karim El Ahmadi in duel met Danny Holla van FC Twente.

Karim El Ahmadi merkte zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen direct dat de status van Feyenoord na de landstitel van vorig jaar is veranderd. 

Karim El Ahmadi in duel met Danny Holla van FC  Twente.

Karim El Ahmadi in duel met Danny Holla van FC Twente.

"We zijn nu de te kloppen ploeg. Iedereen wil van je winnen, terwijl iedereen ons vorig seizoen het kampioenschap gunde. Nu is dat niet zo. Het wordt dus moeilijker dan vorig jaar. We krijgen niks meer cadeau en moeten er vanaf minuut één staan", aldus de middenvelder na de 2-1 zege op FC Twente.

"De fans mogen opnieuw heel veel van ons verwachten. We moeten weer voor titel gaan. De selectie is even sterk en we moeten gewoon vol voor de schaal gaan. Dat spreken nu ook gewoon vanaf dag één uit.

El Ahmadi was niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van Feyenoord, maar eigenlijk kon de ervaren Marokkaan zich daar niet echt druk om maken. "De eerste helft verliep beetje stroef. Het baltempo was te laag en we namen veel domme beslissingen. In de tweede helft ging het wel aardig, al creëerden we niet heel vele kansen. Maar ach, in de eerste wedstrijd draait het om winnen. Dat is het belangrijkste. Ik sta er al een tijdje zo in."