300983
Sport

Chelsea concreet, Real Madrid bereidt bod voor

Topoverleg over Sanchez

Davinson Sanchez lijkt op weg naar Tottenham Hotspur.

Davinson Sanchez lijkt op weg naar Tottenham Hotspur.

Ajax, Davinson Sanchez en zijn zaakwaarnemer(s) voeren maandag overleg over de ontstane situatie. De Amsterdamse club heeft een bod van veertig miljoen euro van Tottenham Hotspur geweigerd, deed Sanchez zelfs een (top)aanbieding voor een nieuw contract dat door het salarisplafond schiet, maar de Colombiaan heeft zijn zinnen op een transfer gezet.

Davinson Sanchez lijkt op weg naar Tottenham Hotspur.

Davinson Sanchez lijkt op weg naar Tottenham Hotspur.

In het onderhoud zal Ajax nog één keer proberen Sanchez voor de club te behouden, maar inmiddels is er het besef dat een transfer zo goed als onvermijdelijk is. Ajax heeft in elk geval nog wel de hoop dat Sanchez donderdag in de thuiswedstrijd tegen Rosenborg BK speelt. Tegen Heracles Almelo was de verdediger door alle perikelen mentaal niet in staat aan te treden, maar dat kan nu anders zijn als hij weet dat een transfer niet langer wordt geblokkeerd. Spurs is voornemens maandag naar Amsterdam te komen voor onderhandelingen met Ajax.

Ajax – en de rvc – weet dat het weigeren van een som boven de veertig miljoen euro voor een verdediger eigenlijk van de gekke is. Nog nooit vertrok er een verdediger uit de Eredivisie voor een bedrag dat enigszins in de buurt kwam. En broodvoetballer Sanchez kan van een B-competitie verhuizen naar een A-competitie, waarin hij een veelvoud van zijn aangeboden salaris verdient en hij – voor Sanchez ook belangrijk – niet meer op kunstgras hoeft te voetballen.

De Ajax-directie heeft nog wel de hoop dat de transfersom verder zal stijgen, omdat inmiddels ook Chelsea concreet is en Real Madrid een bod voorbereidt. Na een gesprek met Spurs-trainer Mauricio Pochettino heeft die club echter vooralsnog de voorkeur van de verdediger.