Sport/Voetbal
3010164
Voetbal

Titelhouder FC Barcelona verliest in Copa del Rey

Ongelukkige Cillessen pijnlijk onderuit

Jasper Cillessen moet een redding verrichten.

Jasper Cillessen moet een redding verrichten.

Een veredelde B-ploeg van Barcelona heeft het in het Spaanse bekertoernooi laten afweten. De titelhouder ging in de eerste wedstrijd bij Levante in de achtste finales onderuit: 2-1.

Jasper Cillessen moet een redding verrichten.

Jasper Cillessen moet een redding verrichten.

Over een week is de return in Camp Nou. Dan mag met name sterspeler Lionel Messi, de grote afwezige in Valencia, de opgelopen schade repareren.

Jasper Cillessen mocht, zoals gebruikelijk bij Barça in het Spaanse bekervoetbal, Marc-André ter Stegen vervangen. De keeper van Oranje speelde geen gelukkige wedstrijd, inclusief een paar incidentjes met tegenstanders. Dankzij een late treffer van Philippe Coutinho, die op aarzelende wijze een strafschop benutte, zag de uitslag er voor Barcelona nog enigszins draaglijk uit.

De bezoekers maakten een rommelige en kwetsbare indruk. Bijna elke aanval die de thuisploeg ondernam, leverde gevaar op. Al in de derde minuut mocht Erick Cabaco ongehinderd inkoppen (1-0). Na ruim een kwartier schoot Borja Mayoral raak in de verre hoek (2-0). Cillessen kon aan beide treffers niet veel doen.

Cillessen lag op slag van rust in de clinch met Chema. De verdediger van Levante deelde bij een hoekschop een achterwaartse tik uit met zijn elleboog waarna de Nederlandse keeper met het nodige misbaar naar de grond ging. De arbitrage liet het voorval onbestraft.

In de 55e minuut liep Emmanuel Boateng tegen het hoofd van Cillessen aan. Even leek de oud-Ajacied geblesseerd, maar hij stond snel weer op. Barcelona wist zich na de rust amper te verbeteren. De charge van Coke op Denis Suárez kwam als geroepen waarna Coutinho van elf meter maar net raak schoot.