Sport/Voetbal
3010513
Voetbal

Wöber verlaat trainingskamp in Florida

Maximilian Wöber tijdens het trainingskamp in Florida.

Maximilian Wöber tijdens het trainingskamp in Florida.

ORLANDO - Maximilian Wöber heeft het trainingskamp van Ajax in Florida verlaten. De Oostenrijkse verdediger vliegt naar Spanje om zijn transfer naar Sevilla af te ronden.

Maximilian Wöber tijdens het trainingskamp in Florida.

Maximilian Wöber tijdens het trainingskamp in Florida.

Ajax was al eerder in verregaande onderhandeling met het Spaanse Sevilla FC. De transfer wordt inmiddels afgerond.

Ajax ontvangt naar verluidt 12 tot 14 miljoen euro voor de 20-jarige Wöber, die geen basisplaats had in het elftal van trainer Erik ten Hag. Hij gold als 'back-up' voor de vaste centrumverdedigers Matthijs de Ligt en Daley Blind.

Met de Argentijn Lisandro Magallán heeft Ajax deze winter al een nieuwe verdediger aangetrokken. Bovendien zijn Joël Veltman en Daley Sinkgraven terug na lang blessureleed. Daardoor mag Wöber vertrekken. De Oostenrijkse international trainde donderdag in Orlando nog wel mee, maar stapte daarna in het vliegtuig. Hij sloeg de wedstrijd tegen Flamengo (2-2, verlies na strafschoppen) op het toernooi om de Florida Cup over.

Wöber kwam dit seizoen acht keer in actie in de eredivisie, waarvan vier keer als basisspeler. De verdediger speelde ook vier groepswedstrijden in de Champions League. Wöber maakte vooral indruk in de uitwedstrijd tegen Bayern München. In het laatste groepsduel met de Duitsers in Amsterdam werd hij met rood van het veld gestuurd. Wöber zou daardoor sowieso al de eerste confrontatie met Real Madrid in de achtste finales missen.

Ajax betaalde anderhalf jaar geleden zo'n 7,5 miljoen euro om Wöber over te nemen van Rapid Wien. Hij ondertekende toen een contract tot medio 2021. In zijn eerste seizoen speelde de Oostenrijker 22 competitiewedstrijden.

Ajax hoopte zich deze winter ook te versterken met de Mexicaanse aanvaller Diego Lainez, maar hij koos voor Real Betis. De kans is daardoor klein dat David Neres mag vertrekken. Volgens De Telegraaf zou Guangzhou Evergrande maar liefst 43 miljoen euro willen betalen voor de Braziliaan, die in Amsterdam niet meer verzekerd is van een basisplaats.