Sport/Voetbal
3010701
Voetbal

Solskjaer ziet in Pochettino concurrent als trainer United

Ole Gunnar Solskjaer doet het als interim-coach goed bij Manchester United, maar de Noor weet ook dat Mauricio Pochettino een goede opvolger zou zijn.

Solskjaer nam het stokje over van de ontslagen José Mourinho als trainer van Manchester United. Sinds de komst van de voormalig United-speler lijkt de club weer volledig zijn elan teruggevonden te hebben. Daarnaast heeft Solskjaer zijn eerste vijf wedstrijden als United-trainer gewonnen.

De 67-voudig international zou graag op het stoeltje van de trainer blijven zitten, maar weet ook dat de huidige Tottenham-trainer, Pochettino, een uitstekende opvolger zou zijn. „Hij heeft het geweldig gedaan”, zegt Solskjaer over zijn Argentijnse collega tegen de Engelse Telegraph. „Dat zijn naam hier wordt genoemd heeft daar ook mee te maken.”

Zondag staan de twee trainers lijnrecht tegenover elkaar. De Spurs ontvangen in eigen huis de Red Devils. Het is misschien wel de eerste echte test voor de oud-spits, die met United een zeer aanvallende manier van spelen toepast. „Je moet je aan elke tegenstander aanpassen. Spurs is een van de beste teams van de competitie, dus we moeten goed oppassen. Echter, ik ben opgevoed om altijd de aanval te kiezen”, aldus Solskjaer.

In vijf wedstrijden als coach van United heeft zijn ploeg het net maar liefst zestien keer weten te vinden. Onder Mourinho kwam de Engelse recordkampioen in zeventien competitiewedstrijden tot 29 treffers. Onder Solskjaer scoort United bijna twee keer zo gemakkelijk. „Dat is onze kracht, aanvallen”, zegt de interim-coach. „Tegen Spurs zullen wij minder kansen krijgen om te scoren, dus we moeten goed met ons balbezit omgaan.”

Gelukkig voor Solskjaer kan hij ook weer beschikken over sterspeler Paul Pogba. „Het ziet er goed uit bij Paul, hij moet kunnen spelen”, zei Solskjaer. De Fransman bloeit onder zijn nieuwe trainer weer helemaal op en kwam in vier duels tot vier doelpunten en drie assists. De wereldkampioen kampte met een blessure en moest daardoor het trainingskamp in Dubai aan zich voorbij laten gaan.