Sport/Voetbal
3011392
Voetbal

Geen toekomst meer bij Southampton

Hoedt mag zoeken naar nieuwe club

Wesley Hoedt (r)

Wesley Hoedt (r)

SOUTHAMPTON - Wesley Hoedt mag uitkijken naar een andere club. De Nederlandse verdediger van Southampton heeft sinds de trainerswissel geen speelminuten meer gemaakt.

Wesley Hoedt (r)

Wesley Hoedt (r)

„Bijna iedereen heb ik nu zien spelen, behalve hem. Het wordt een lastig verhaal”, zei coach Ralph Hasenhüttl vrijdag op een persconferentie. De Duise coach is de opvolger van Mark Hughes, die na aanhoudende slechte resultaten werd ontslagen.

De Oostenrijkse trainer moet Southampton behoeden voor degradatie uit de Premier League. Sinds zijn komst, begin december, koos hij voor een andere achterhoede. Hoedt werd geslachtofferd en zag hoe de Saints van Arsenal (3-2) en Huddersfield Town (3-1) wonnen. De 24-jarige centrale verdediger, die in het verleden voor AZ en Lazio speelde, mag in de winterse transferperiode vertrekken.

„We sturen geen spelers weg. Maar als hij zich niet gewaardeerd voelt, moet hij bij zichzelf te rade gaan”, adviseert de trainer, die afgelopen zomer vertrok bij RB Leipzig. De zesvoudig international heeft nog een contract in Southampton tot de zomer van 2022. Mocht er een club zich melden voor Hoedt, dan is volgens Hasenhüttl de kans groot dat hij verkocht wordt.