Sport/Voetbal
3014220
Voetbal

’Zijn aanwezigheid speelt mee’

Guardado zit Ajax dwars bij transfer

Guardado en Lainez

Guardado en Lainez

SEVILLA - Het leek er sterk op dat Diego Lainez voor Ajax zou kiezen, maar de Mexicaanse Messi koos op het laatste moment tóch voor Betis Sevilla.

Guardado en Lainez

Guardado en Lainez

En daar had de jonge aanvaller zo zijn redenen voor, legt hij uit aan het Mexicaanse TDN. Dat een voormalig PSV-speler daar speelt én landgenoot is, gaf misschien zelfs wel de doorslag. „Betis is een grote club. De aanwezigheid van Andrés Guardado heeft meegespeeld.”

Lainez vervolgt: „Ik ga vechten om naam te maken en belangrijke prijzen te winnen. Ik wil mezelf ontwikkelen en zoveel mogelijk winnen met Betis. Het is een geweldige club met topspelers.”

Lainez geldt als een van de grootste talenten van Zuid- en Midden-Amerika en wordt ook wel de Mexicaanse Messi genoemd. Hij heeft een contract tot 2024 getekend bij Betis.

Ajax had al een akkoord met Club America over de transfersom van Lainez, maar Betis kwam op het laatste moment met een gelijkwaardig bod aanzetten, waarna de aanvaller voor een avontuur bij de nummer zes van La Liga heeft gekozen.