Sport/Wielrennen
3017189
Wielrennen

Van der Poel voor vijfde keer Nederlands kampioen veldrijden

Mathieu Van Der Poel

Mathieu Van Der Poel

HUIJBERGEN - Het NK veldrijden in Huijbergen heeft de verwachte winnaar opgeleverd. Mathieu van der Poel was oppermachtig en pakte zijn vijfde Nederlandse titel op rij.

Mathieu Van Der Poel

Mathieu Van Der Poel

Lekker weer was het bepaald niet in het Brabantse dorp. De regen viel gestaag naar beneden, maar het hinderde Van der Poel niet echt. Na twee ronden had de topfavoriet alleen Corné van Kessel nog in zijn wiel. In de derde ronde trok Van der Poel vol door en was hij los.

Van Kessel kwam tegen het einde van de race nog ten val en moest de tweede plaats prijsgeven aan Lars van der Haar, die het zilver bemachtigde. Voor Van Kessel resteerde het brons.

Van der Poel is deze winter onstuitbaar in het veldrijden. Hij heeft al dik twintig overwinningen op zak. De wereldtitel is zijn grote doel van dit jaar. Hij wil begin februari in het Deense Bogense de Belg Wout van Aert onttronen.

„Altijd leuk om die nationale trui te pakken, ook al moet je het nog altijd wel doen hè. Maar gezien de voorbije wedstrijden wist ik dat het normaal gesproken geen probleem zou zijn. Materiaalpech was eigenlijk mijn grootste concurrent”, zei de winnaar bij de NOS.

„Ik merk dat ik mijn betere en slechtere wedstrijden heb. Een aantal wedstrijden stak er bovenuit uit dit seizoen en dat gevoel zoek ik”, zei Van der Poel, die het ’supergevoel’ ontbeerde in Huijbergen. „Dit was een lastige omloop, zeker niet te onderschatten. Het was wel afzien om hier te winnen en dan speelt in mijn voordeel dat ik dit parcours van buiten ken.”

In aanloop naar het WK over drie weken last Van der Poel nog een trainingsstage in. Hij slaat om die reden volgende week de wereldbeker in het Frans Pontchâteau over. Wel is hij van de partij in de finale van de wereldbeker op 27 januari in Hoogerheide.