Nieuws/Sport
30184
Sport

Koeman: 'Strijd om Van Dijk wordt zwaar'

Virgil van Dijk (l), Pep Guardiola rechtsboven en Ronald Koeman.

Virgil van Dijk (l), Pep Guardiola rechtsboven en Ronald Koeman.

Virgil van Dijk is momenteel de meest besproken speler in het Engelse voetbal, mede dankzij Ronald Koeman.

Virgil van Dijk (l), Pep Guardiola rechtsboven en Ronald Koeman.

Virgil van Dijk (l), Pep Guardiola rechtsboven en Ronald Koeman.

Koeman wil Van Dijk, die hij eerder van Celtic naar Southampton haalde, nu graag vastleggen voor Everton. De 25-jarige Oranje-international staat echter in de belangstelling van meerdere clubs. En niet de minste. Ook het Manchester City van Pep Guardiola zou de centrale verdediger graag aan de selectie toevoegen en Engelse media spreken over transferbedragen van boven de 60 miljoen euro. En nog wil Southampton eigenlijk niet verkopen.

Champions League

"Ik ben zelf ook speler geweest", begon Koeman op de persconferentie. "Als ik in Nederland speelde, of voor Southampton en ik kreeg de keuze tussen Manchester City en Everton, dan ja natuurlijk, als je kunt, maak die stap. Spelers als Van Dijk, ok. Alle spelers hebben veel ambitie en willen graag in de Champions League spelen."

"Maar wij moeten laten zien dat Everton een heel interessant project is. Een project dat pas net is begonnen en natuurlijk gaan het tijd komen, maar het is een opwindend project.

"Maar, nogmaals, als je als Everton tegen zulke ploegen moet concurreren, is het altijd zwaar. Natuurlijk zou geld invloed kunnen hebben. Maar dan heb je het niet over het verschil tussen 5 betalen of 6 betalen. Dan heb je het over het verschil tussen 10 en 200. Dan gaat geld een rol spelen, anders echt niet."

Memphis Depay

Koeman gaf al eerder aan in januari de transfermarkt op te willen. Met het geld van de ambitieuze én steenrijke eigenaar van Everton kan dat ook en onder meer Memphis Depay en Morgan Schneiderlin van Manchester United zouden zich in de belangstelling van The Toffees mogen verheugen.

Bekijk hier het programma voor het Engels voetbal van vandaag.