Sport/Tennis
3018694
Tennis

Haase was nét op tijd: ’Holy shit, dacht ik’

Robin Haase

Robin Haase

MELBOURNE - Robin Haase klaarde de klus in de openingsronde van de Australian Open naar eigen zeggen nét op tijd. Hij zat in de slotfase van zijn partij tegen Guillermo Garcia-Lopez (7-5 6-4 7-5) tegen kramp aan.

Robin Haase

Robin Haase

„Ik kan me niet voorstellen dat als als ik die set had verloren, ik die partij nog zou winnen. Het begon op 4-4 bij een service. Ik dacht: holy shit, want ik voelde me verder goed. Maar het lichaam is van binnen soms anders dan hoe je je voelt. Het kan meerdere oorzaken hebben: de spanning, of dat je te weinig gedronken of te weinig gegeten hebt. Maar het was geen van de drie. Ik was in ieder geval wel heel blij dat ik hem op 5-5 brak.”, aldus Haase, die het woensdag in de tweede ronde opneemt tegen Tomas Berdych.

De 33-jarige Tsjech was in zijn eerste partij in Melbourne veel te sterk voor de als dertiende geplaatste Brit Kyle Edmund: 6-3 6-0 7-5.

Sensatie van het toernooi

Haase maakte een einde aan een dramatische reeks van zeven opeenvolgende nederlagen op een rij in Melbourne. „Dan heb ik één ding misschien al bereikt. Dan ben ik nu al de sensatie van het toernooi geworden”, zei de beste Nederlandse tennisser met veel gevoel voor zelfspot.

„Vooral de manier waarop ik deze wedstrijd win is fijn, want het was echt een goede wedstrijd. En ik had nog nooit van hem verloren na twee nederlagen met 7-6 in de derde set. Ik serveerde goed en kwam op belangrijke momenten met regelmaat naar het net. Ik ben rustig en gefocust gebleven op de momenten dat het moest.”

Luidruchtig

Op baan 14 kreeg Haase veel support van Nederlandse fans, terwijl ook de Spanjaarden goed vertegenwoordigd waren. „In de kleedkamer kwamen er net al spelers naar me toe die zeiden dat de Nederlanders zo luidruchtig waren”, aldus Haase. „Er heerste een leuke sfeer.”