Nieuws/Sport
30193
Sport

Italiaan aan de slag bij Turkije: 'Dit was de moeilijkste beslissing uit mijn leven'

Succescoach Guidetti verlaat volleybalsters

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti vertrekt als bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen. Het nieuws komt als een grote verrassing; de Italiaan stond twee succesvolle jaren aan het roer en verlengde afgelopen zomer zijn contract met vier jaar, tot 2020.

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti

Oranje werd onder Guidetti tweede op het EK en vierde op de Olympische Spelen in Rio. 

Bondscoach Turkije

Guidetti had een dubbelrol en was naast bondscoach ook coach van het Turkse Vakıfbank Spor. Hij is daar getrouwd met één van zijn speelsters, Bahar Toksoy, en werd in september vader van een dochter, Alison. De 44-jarige Italiaan wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin.

Guidetti wordt binnenkort gepresenteerd als bondscoach van het Turkse vrouwenteam. Door Turkije te gaan coachen, kan hij het hele jaar in Istanbul blijven wonen. 

'Het beste voor mijn familie'

“Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen”, erkent Guidetti. “Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring.”

“Uiteindelijk heb ik niet de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk bondscoach van Nederland blijven. Ik heb ervoor gekozen wat het beste voor mijn familie is. Ik kon ervoor kiezen om twaalf maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van zes. Dit veranderde alles.”

“Ik ben er zeker van dat dit team sterk en volwassen genoeg is om haar reis voort te zetten. Het is een geweldige groep speelsters die successen zal blijven boeken. Alle speciale momenten die ik met het Nederlands team heb meegemaakt zal ik nooit vergeten.”

De volleybalbond is de zoektocht naar een opvolger inmiddels gestart.