Nieuws/Sport
30199
Sport

Guidetti stelt volleybalsters teleur met plotseling vertrek

Giovanni Guidetti in gesprek met zijn speelsters.

Giovanni Guidetti in gesprek met zijn speelsters.

De beslissing van bondscoach Giovani Guidetti om Oranje in te ruilen voor Turkije is hard aangekomen bij de Nederlandse volleybalsters.

Giovanni Guidetti in gesprek met zijn speelsters.

Giovanni Guidetti in gesprek met zijn speelsters.

“Ik ben zeer verrast en teleurgesteld door zijn keuze”, reageert Maret Balkestein-Grothues, aanvoerder van het Nederlandse team. “Het traject dat we twee jaar geleden zijn begonnen en zou lopen tot en met de Olympische Spelen van 2020, zullen we nu helaas zonder hem moeten voortzetten."

De Italiaan bracht Oranje terug aan de wereldtop, met een tweede plaats op het EK en een vierde op de Spelen in Rio. "Ik ben Giovanni dankbaar voor alles wat hij ons team heeft gebracht", aldus Balkestein-Grothues. "En ik wens hem veel succes met zijn carrière.”

'Betreuren, maar respecteren'

Bram Ronnes, technisch directeur van volleybalbond Nevobo, zag het verzoek om het tot en met de Olympische Spelen van 2020 doorlopende contract te laten ontbinden ook niet aankomen.

"We betreuren, maar respecteren de keuze van Giovanni om meer tijd in de buurt van zijn jonge gezin door te willen brengen'', stelt hij in een reactie.

"We zijn ontzettend blij en dankbaar voor de ontwikkeling die hij samen met het team in de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt en de passie en inspiratie die hij overbracht naar de hele Nederlandse volleybalgemeenschap. Met dat fundament gaan we met het team in de aankomende jaren verder.''

Het is nog niet bekend wie de nieuwe bondscoach van Oranje wordt.