Sport/Tennis
3020390
Tennis

Titelverdediger Federer makkelijk naar tweede ronde

Roger Federer.

Roger Federer.

MELBOURNE - Roger Federer heeft zich zonder al te veel in te spannen geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open.

Roger Federer.

Roger Federer.

De Zwitserse titelverdediger versloeg de Oezbeek Denis Istomin in drie sets: 6-3 6-4 6-4.

Met Istomin had Federer een onvoorspelbare tegenstander in de eerste ronde. De 32-jarige Oezbeek verraste twee jaar geleden in de tweede ronde Novak Djokovic, die destijds zijn titel in Melbourne verdedigde. De 37-jarige Zwitser had echter alle zes gespeelde wedstrijden tegen Istomin gewonnen. Veel had Federer ook in de zevende partij niet te duchten van de Oezbeek.

De twintigvoudig grandslamwinnaar gaf geen enkele servicegame weg en brak Istomin telkens een keer om de set te winnen. Federer, die in Melbourne samen met de Nederlander Robin Haase traint, was in 2 uur klaar met Istomin.

Federer heeft nu al zijn twintig eersterondepartijen gewonnen op de Australian Open. In het moderne tennis is het alleen Venus Williams die deze opvallende statistiek op haar naam heeft. De Amerikaanse won al haar twintig wedstrijden in de eerste ronde van de US Open.

Hongerig

De Zwitserse tennisgrootheid gaat voor zijn zevende titel in Melbourne en zijn honderdste in totaal. „Ik weet ook niet hoe ik het zolang vol hou op mijn leeftijd”, zei de 37-jarige Federer. „Ik hou zoveel van het spelletje, ik krijg er geen genoeg van.”

In de volgende ronde staat Federer tegenover de Britse qualifier Daniel Evans. De 28-jarige Engelsman versloeg in de eerste ronde de Japanner Tatsuma Ito, die ook via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt.