Sport/Tennis
3020531
Tennis

Tweevoudig Wimbledon-kampioen verliest zijn mogelijk laatste wedstrijd

Murray: ’Dit zou een geweldig einde zijn’

Andy Murray

Andy Murray

Andy Murray heeft mogelijk zijn allerlaatste wedstrijd van een prachtige loopbaan verloren.

Andy Murray

Andy Murray

De voormalige nummer één van de wereldranglijst werd al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld door de Spanjaard Roberto Bautista Agut in een thriller over vijf sets: 4-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (4) en 2-6.

„Als dit mijn laatste wedstrijd was, dan was het een geweldige manier om afscheid te nemen”, zei Murray, die ook vertelde dat hij zijn uiterste best gaat doen om terug te komen.

De wedstrijdleiding van de Australian Open had kennelijk al rekening gehouden met een definitief afscheid van de tennisser, al heeft de Schot dat nog niet aangekondigd. Murray kreeg na zijn nederlaag een filmpje te zien waarin collega’s als Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic hem bedankten voor al die mooie jaren.

Murray vocht tegen zijn tranen en verliet vervolgens de baan. Mogelijk dus voor de allerlaatste keer...

Murray vertelde afgelopen vrijdag tijdens een emotionele persconferentie dat hij vreest dat hij na de Australian Open nooit meer in actie komt.

„Het is een worsteling, al zo’n twintig maanden heb ik veel pijn”, zei Murray terwijl de tranen over zijn wangen stroomden. „Ik heb alles wat binnen mijn mogelijkheden lag gedaan om me beter te gaan voelen, maar het heeft niet veel geholpen. Ik heb nog steeds veel pijn en zo wil ik niet doorgaan.”

Het liefst wil Murray nog uitkomen op Wimbledon, het toernooi dat hij tweemaal won. „Maar ik weet niet of ik vijf maanden kan wachten”, zei de Schot die vijf keer de finale van de Australian Open verloor maar de US Open wel eenmaal won.