Sport/Autosport
3022060
Autosport

’Betrouwbaarheid grote nadeel Red Bull’

Hamilton hoopt op ’episch’ gevecht met Verstappen

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Het idee van drie teams die om de titel strijden, doet bij Lewis Hamilton het water in de mond lopen. De vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 hoopt op een hevige strijd in 2019.

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Hamilton ziet de voornaamste concurrentie vooral van Ferrari komen. „Ik verwacht dat Sebastian Vettel mijn belangrijkste rivaal wordt, maar het zou episch zijn als Red Bull zich ook mengt in de strijd”, aldus de Brit op F1.com. „Ze hebben een geweldige auto. Aan het einde van vorig seizoen waren ze erg sterk.”

Red Bull kon ondanks verscheidene podiumplekken niet meedoen om de titel. In het WK voor constructeurs eindigde de Oostenrijkse renstal met 419 punten ver achter Ferrari (571) en kampioen Mercedes (655). Voor komend seizoen is alle hoop gevestigd op de nieuwe motor van Honda, met wie deze winter een samenwerking is gestart na het afscheid van Renault.

„Ik hoop dat hun nieuwe motor kan concurreren met die van ons”, vervolgt Hamilton. „Het zou geweldig zijn om week in, week uit tegen de Red Bulls te strijden. Maar de betrouwbaarheid moet echt verbeterd worden, dat was hun grote nadeel vorig jaar.”