Sport/Schaatsen
3022581
Schaatsen

Suzanne Schulting haalt keihard uit naar Kjeld Nuis

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting heeft met afkeer gekeken naar de reactie van Kjeld Nuis op zijn diskwalificatie. „Het is een fantastische schaatser, maar dit vind ik echt niet kunnen.”

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Nuis werd vrijdag tijdens de openingsdag van het EK sprint in Collalbo gediskwalificeerd. De schaatser belandde tijdens de eerste 1000 meter met zijn schaats buiten de wedstrijdbaan, tikte twee blokjes aan en zag de jury na afloop een streep door zijn baanrecord zetten. Hij was na afloop witheet en belandde in een verhitte discussie met een jurylid.

„Ik vind deze reactie van Kjeld echt te belachelijk voor woorden”, reageerde Schulting maandag bij De Wereld Draait Door. „Je hebt nu dat hele gedoe bij het voetbal dat je respect moet hebben voor de scheidsrechter, maar hij reageert zo. Als wij als shorttracker zo zouden reageren zouden we meteen een gele kaart krijgen. Het kan gewoon niet! Hij heeft een voorbeeldfunctie voor jonge kinderen. Je wilt toch niet dat die kinderen dit ook gaan doen?!”

De emoties liepen hoog op bij Kjeld Nuis.

De emoties liepen hoog op bij Kjeld Nuis.

Tafelheer Erik Dijkstra was het roerend eens met Schulting. „Ik ben het 100% met je eens. Wat moedig dat je dit zegt”, aldus Dijkstra. Oud-schaatser Erben Wennemars nam het op voor de reactie van Nuis. „Hij dacht op dat moment nog dat hem onrecht aangedaan werd. Zijn begeleidingsteam voedt hem daar ook in, maar hij zit gewoon vreselijk fout. Het kan gebeuren, maar hij had daarna terug moeten komen om zijn fout toe te geven.”